Om Chand

Chand er kanskje først og fremst kjent som Norges første X-faktor vinner. Det mange ikke vet er at finaleshowet som blåste hatten av 13.000 publikummere på Telenor Arena i 2009 var resultatet av en 10 år lang artistkarriere i hjembyen. Artistnavnet hans, som betyr måne på hindu, hadde han med seg da han ble adoptert fra India til Namsos. Kanskje lå det allerede da i kortene at det var stjernehimmelen han siktet mot?

Fra å være Namsos kanskje mest eksotiske trønderrocker har han etter seieren i 2009 blitt hele Norges Chand. Han har ligget på førsteplass på VG-lista med singelen "Diamanten", solgt til gull med plata "Kongeriket Norge", spilt for 80.000 publikummere på Rådhusplassen i Oslo med VG-lista, turnert rundt det ganske land og fått kulturprisen i hjembyen Namsos.

Ambasadør

"Jeg er stolt ambassadør både for MOT og for hjelpefondet til Marthe og Joralf. Vi deler en felles tro på hvor viktig det er å inkludere og hjelpe andre til å bli trygge på sin egen identitet og sin verdi som menneske.

Med tekstene mine ønsker jeg å synliggjøre “den lille mannen i gata” gjennom å fortelle hans historie. Som ambassadør får jeg forsterket budskapet om hvor viktig det er å se hverandre og vise omsorg. Det er jeg veldig takknemlig for."

- Alt godt, Chand

48781221618_c3251275f2_n
Marthe & Joralf Hjelpefond LOGO

Historien

1982

En sen oktoberkveld i 1982 ser Chand dagens lys på denne jord et sted langt unna Trønderrockens vugge Namsos, nemlig i eksotiske India. Chand vokser…

Les mer …

1982

En sen oktoberkveld i 1982 ser Chand dagens lys på denne jord et sted langt unna Trønderrockens vugge Namsos,
nemlig i eksotiske India. Chand vokser opp på Spillum, like utenfor Namsos.

Musikk blir raskt hans store lidenskap i oppveksten.

Chand er indisk for måne, noe han senere bruker som artistnavn og logo.

Lukk

1999

Det første kapitlet i historien om artisten Chand Torsvik begynner. De første tekstene og sangene begynner å ta form, og Chand står på scenen ved…

Les mer …

1999

Det første kapitlet i historien om artisten Chand Torsvik begynner. De første tekstene og sangene begynner å ta form, og Chand står på scenen ved flere anledninger med selvskreven musikk.

På den tradisjonelle Namsos Rock Galla i regi av Musikerlaget fremfører Chand ”Tru Mæ”. Inspirasjonen fra forfedrene Åge og Tysland er tydelig, men han klarer allerede da å vise at han har sin musikalske egenart som selvstendig artist.

Lukk

2001

Plata Namsos Rock Express gis ut, med låter fra ulike håpefulle namdalinger med en drøm om en dag å bli stor. Her bidrar Chand med…

Les mer …

2001

Plata Namsos Rock Express gis ut, med låter fra ulike håpefulle namdalinger med en drøm om en dag å bli stor.

Her bidrar Chand med sin ”Ville vakre verden”. En hyllest til Oslo-gutten Benjamin Hermansen som på tragisk vis ble offer for rasisme på sitt verste.

Chand – som ung samfunnsengasjert rocker tar pennen fatt og skriver ut sin frustrasjon over samfunnets råhet og ondskap, og lager denne nydelige sangen.

Lukk

2003

Chand skriver på låtene som skal bli til hans første studioplate. Konturene av Chand som låtskriver blir tydeligere, der tekstene er samfunnsengasjerte. Sanger om mennesker…

Les mer …

2003

Chand skriver på låtene som skal bli til hans første studioplate.

Konturene av Chand som låtskriver blir tydeligere, der tekstene er samfunnsengasjerte.

Sanger om mennesker på skyggesiden, politikk, tro, håp og kj rlighet – men også sanger med en ironisk brodd på diverse ting triller ut fra kassagitaren i Chands skrivestue.

Mang en demo blir produsert, og det blir etter hvert masse materiale å gå i studio med.

Lukk

2004

EP`n ”Ikke ein av dem” slippes i tida da påskeeggene fylles opp. Chand står på egne bein, og gir ut fire egenproduserte låter i en…

Les mer …

2004

EP`n ”Ikke ein av dem” slippes i tida da påskeeggene fylles opp. Chand står på egne bein, og gir ut fire egenproduserte låter i en akustisk og melodiøs drakt.

Gode anmeldelser som gir honnør for tekst og musikk, og selv om plata selges stort sett lokalt så går førsteopplaget på 1000 plater forholdsvis raskt unna Release på hotellet i Namsos og en intim kafêkonsert på Kaffebar`n markerer plateslippet.

Chand spiller på flere typer arrangementer, alene og i flere typer besetninger. MOT, Amnesty, kirkekonserter, ulike lokale støttearrangement, politiske møter får nyte godt av Chands sanger.

Under Namsos martna`n inviteres det til intimkonsert i Namsos kino. I en akustisk setting kommer de sterke tekstene til sin rett, og de i underkant av 100 publikummerne fikk noe å tenke på da de tuslet hjem.

Lukk

2005

Chand skriver mot ny plate, den første fullengder`n. Skrivekløa er påtagende, og skuffa med demoer fylles raskt opp. Ikke lett å få noen fot innenfor…

Les mer …

2005

Chand skriver mot ny plate, den første fullengder`n.

Skrivekløa er påtagende, og skuffa med demoer fylles raskt opp.

Ikke lett å få noen fot innenfor i denne harde bransjen, men med pågangsmot og sterk vilje gir han aldri opp håpet.

Lukk

2006

Det utlyses en demokonkurranse i Trønder-Avisa, og Chand sender inn et bidrag som resulterer i 1.plass og gratis studiotid. Flere demoer lages. Rikskonsertene drar på…

Les mer …

2006

Det utlyses en demokonkurranse i Trønder-Avisa, og Chand sender inn et bidrag som resulterer i 1.plass og gratis studiotid.

Flere demoer lages.

Rikskonsertene drar på veien med konseptet Trønderrockens historie – og sammen med flere musikere drar de rundt om på skoler i trøndelagsfylkene til ellevill jubel blant lærere og elever. Pressen rapporterer om Beatles- tilstander ved spillingene.

Holder ny intimkonsert, denne gang i kulturhuset.

Lukk

2007

Det ærefulle oppdraget å åpne for Åge på Festplassen under Namsos Martna`n blir et foreløpig høydepunkt – der mange av sangene på den kommende plata…

Les mer …

2007

Det ærefulle oppdraget å åpne for Åge på Festplassen under Namsos Martna`n blir et foreløpig høydepunkt – der mange av sangene på den kommende plata presenteres i full rock`roll-drakt. Det trykker noe voldsomt, og Chands sanger kler også stadionformatet.

Fortsetter å skrive låter. Ny turne med Rikskonsertene følger. Ny intimkonsert i kulturhuset.

Sangen ”Kongeriket Norge” gis ut på plata Namsos Rock City – en ny samling med namdalske artister.

Går i studio en førjulskveld sammen med et barnekor. Resultatet blir singelen ”Vinternatt”, en solid dose julestemning. Sangen er til støtte for Julegryta.

Lukk

2008

Chand nomineres til Toleranseprisen. Enda en runde med Rikskonsertene. ”Kongeriket Norge” finpusses og gjøres klar for slipp i august. Debutplata mottar jevnt over gode kritikker…

Les mer …

2008

Chand nomineres til Toleranseprisen.

Enda en runde med Rikskonsertene.

”Kongeriket Norge” finpusses og gjøres klar for slipp i august. Debutplata mottar jevnt over gode kritikker fra NA, og Adressa, mens Trønder-Avisa triller en solid femmer på terningen. Plata slippes for egen regning, og presenterer den eksotiske trønderrockeren i et eget landskap, nemlig som ”Chandrock”.

På plata finnes sporet ”Rock City”, en hyllest til gjengen i gata som går og bærer rundt på den store rockedrømmen. Chands sjenerøsitet fører til at Ronny Grannes og Thomas Brøndbo bidrar på sangen, som spilles ved flere offisielle anledninger i tilknytning til markedsføring av Namsos Rock City. Roy Enge og Åge Aleksandersen bidrar på tekstsiden.

Blir ambassadør for Marthe og Joralfs hjelpefond.

Lukk

2009

Deltar på 60-årsfeiringen av Åge Aleksandersen i en storstilt Rockegalla i kulturhuset i Namsos der alt av artister som kan krype og gå tilknyttet Namsos…

Les mer …

2009

Deltar på 60-årsfeiringen av Åge Aleksandersen i en storstilt Rockegalla i kulturhuset i Namsos der alt av artister som kan krype og gå tilknyttet Namsos hyller Åge fra scenen. Chand fremfører en glimrende versjon av Åges Dylan favoritt ”Tør du satse ailt?”.

Skriver på bestilling en sang for Arbeiderpartiet til bruk i valgkampen, ”Ei rose i rødt”. Fremfører den og ”Rock City“ foran 2000 namdalinger på Festplassen, der Statsminister Jens Stoltenberg er tilstede for å åpne valgkampen for Nord-Trøndelag AP.

Sammen med Joralf Gjerstad og Kjartan Trana spiller Chand på en kulturkveld i kulturhuset i Namsos – for fullsatt sal. Initiativet kommer fra Gjerstad og Trana, som ønsker å gi Chand overskuddet fra konserten til å kunne jobbe videre med musikken.

Utnevnes som MOT- ambassadør. Etter å ha spilt ved flere tilstelninger i regi av MOT blir Chand presentert som ny MOT – ambassadør på den regionale samlingen på Stjørdal i september. Han er i godt selskap, sammen med Askil Holm, Ida Jenshus og flere profilerte idrettspersonligheter.

Deltar i X-faktor på tv2, og presenterer sangen ”Diamanten” på audition. Den går rett hjem hos dommerpanelet og Chand er videre til Oslo. I løpet av høsten rocker Chand seg igjennom fredag etter fredag i livesendingene, og står til slutt igjen som en av finalistene i Telenor Arena 18.desember. Nomineres i både TrønderAvisa og Adressa som årets trønder. Kulturhuset hjemme i Namsos er fylt med folk som ser finalen på storskjerm, sammen med ordfører og rådmann. Det stemmes og jubles, og Chand er direkte inne på telefon underveis.

Sammen med gruppa Shackles lager de et fyrverkeri av et finaleshow hvor de to finalistene står igjen som to verdige konkurrenter. I underkant av 900 000 seere følger spent med på duellen, der Chand pøser på med sin egen stadionrocker «Kongeriket Norge» som bergtar publikum, dommerne og ikke minst tv-folket. «Diamanten» fra første audition er blitt en hit i løpet av høsten, og den blir landets neste landeplage. Chand fremfører den igjen, nå med strykere som om mulig gjør sangen enda nydeligere. Chand avslutter sitt finaleshow med Vamplåta «Månemannen» som får alle de 13 000 i Telenor Arena til å ta helt av, inkludert dommerne. Med sin ekthet, folkelige apell og sjarm har Chand levert et forrykende finaleshow. «Diamanten» slippes samme kveld som singel på ITunes, og etter kun tre dager går den rett inn på 1.plass på VG-lista.

Chand trekker det lengste strået og kan feire jul som VINNEREN AV X- FACTOR 2009!!

Hjemme i Namsos fyller Chand Storsenteret til randen der 2000 mennesker møter opp for å hylle Chand da han holder en minikonsert til inntekt for Frelsesarmeens prosjekt Julegryta. Ingen artist kan vise til maken siden åpningen av senteret. Der fremfører han blant annet sangen «Vinternatt», som han skrev for Julegryta. Ordfører overrekker blomster og rosende ord. Folk står i kø i en og en halv time for det nå svært så populære navnetrekket.

Bittelille julaften vises en dokumentar om Rock City på tv2, der Chand bidrar. Seiersintervju med programleder Charlotte Thorstvedt vises i romjula i beste sendetid på tv2. 2010 ser ut til å bli et hektisk år.

Ny plate er på trappene.

Lukk

2010

Chand starter umiddelbart det nye året med planlegging og klargjøring for plateinnspillinga. Sanger plukkes ut, flikkes på og noen nye skrives. Musikerne samles, kontrakter forhandles…

Les mer …

2010

Chand starter umiddelbart det nye året med planlegging og klargjøring for plateinnspillinga. Sanger plukkes ut, flikkes på og noen nye skrives. Musikerne samles, kontrakter forhandles og skrives. Nå starter artistkarrieren på et nytt nivå. Fra å være et lokalt fenomen har Chand tatt steget opp som en nasjonal etterspurt musiker. Studiotid bookes, og Kongeriket Norge spilles inn utover vinteren.

 

P4`s Vinterlyd: turneen  starter i februar 2010 å sammen med blant annet A1, Wig Wam, Paperboys og Maria Haukaas Storeng reiser Chand land og strand for å spille til støtte for Kreftforeningen. Chands ”Engel i natta” selges som singel og inntektene går til kreftforeningen. Tusenvis av folk møter opp i hver krok og krik de spiller.

 

Sjefen over Kongeriket Norge Kong Harald overværer åpningen av det nye Radiumhospitalet. Chand som spiller under seansen, til stor begeistring for både Kongen, ansatte og pasienter.

 

Korslaget TV2: Det store korslaget på TV2 er representert med Team Bjarne fra Namsos. Underveis gjør de sammen med Chand en versjon av Diamanten, som bidrar til videre avansement og senere finaleplass for det populære koret.

Videoklipp av «Diamanten» blir en hit på YouTube, med over 100 000 visninger.

Rundt månedsskiftet februar/mars legges siste hånd på Kongeriket Norge, debutalbumet utgitt på Sony som Chand har drømt om så lenge. Den slippes 22.mars, til varierende kritikker i lokal- og rikspressen. Plateslippet skjer på Storsenteret i Namsos, der et par hundre møter opp til en minikonsert samt signering. Plata selger raskt og godt, og etter bare to uker i butikkhyllene selger den til GULL, og klatrer til 2.plass på VG-lista. Våren og sommeren blir hektisk. Kjøpesenterturne og festivaljobber har stått i kø, og Chand trekker stort sett masse folk, kjøpesentrene er fylt til randen over det ganske land. Jobber på de store festivalene som Selbu, Frosta, Tydal og flere bringer Chand ut til store folkemasser, og ryktene sprer seg raskt om gode opptredener.

 

VG Lista: I løpet av sommeren turnerer Chand med storproduksjonen VG-lista, og spiller blant annet for 80 000 på Rådhusplassen i Oslo på direktesendt tv og 15 000 på torget i Trondheim. Tusenvis møter opp også rundt om i alle andre storbyene.

 

Allsang: I TV2-programmet Allsang på Grensen fremføres Diamanten.

 

Når grunnsteinen i Rock City skal legges ned er Chand selvskreven til å opptre med sin egen sang, Rock City. Han overbringer samtidig gulltrofeet fra Kongeriket Norge til hjembyen. November: Chand samler mange av tidligere bandkompiser på Lagrê i Namsos for preproduksjon av neste plate. Flere sanger som ikke kom med på Kongeriket Norge ble jobbet med, samt noen nyskrevne sanger ble prøvd ut. Et begivenhetsrikt år har det vært – bygd og by har fått sunget med på Diamanten, Kongeriket Norge og Rock City.

 

Kulturprisen: Namsos hedrer Chand med selveste kulturprisen for 2010. Noe av det fineste man kan få av utmerkelser i heimbyen, og en stolt og ydmyk artist takke rog bukker, og innrømmer at den betyr mye – spesielt etter å ha hørt begrunnelsen av ordfører Morten Stene under overrekkelsen. Der poengterer ordføreren at Chand får den også for sin væremåte og omsorg for mange av de som har det vanskeligst i samfunnet. Tekstene gjenspeiler Chands ekte engasjement for de svakerestilte i samfunnet, og blant flere gode kandidater falt valget på Chand. Chand Torsvik får prisen for sin innsats som utøvende musiker, komponist og tekstforfatter. Han bringer trønder-rocken videre på en særegen måte, sa ordfører Morten Stene da han overrakte prisen.

 

Chand deltar på Bjarne med venner 3.juledag. Gjennom årenes løp har dette blitt en flott tradisjon og julefest i Namsos. Fra å spille rundt pianoet på et stappfullt After Eight til taket formelig har løftet seg er det hele utvidet til en stilig happening i Namsoshallen der det spilles hits signert namsosartister hele kvelden. En skikkelig gladkveld der Chand sammen med Thomas Brøndbo, Ronny Grannes og Bjarne Brøndbo med flere skaper feststemning man skal lete lenge etter.

Lukk

2011

Blir et spennende år for Chand, oppfølgerplata er på trappene, nytt chandband skal ut på veien og nye sanger venter på å se dagens lys….

Les mer …

2011

Blir et spennende år for Chand, oppfølgerplata er på trappene, nytt chandband skal ut på veien og nye sanger venter på å se dagens lys. Chand fortsetter inn i det nye året med å gjøre konserter, alene og med band.

Penna er aldri langt unna, og han ruger på flere sanger som jobbes med fram mot singel og plateslipp.

En av Chands forbilder og nestor i trønderrocken, Terje Tysland feires i hjembyen med brask og bram da han runder 60 år. Terje hylles med en flott konsert i kulturhuset i Namsos av byens unge og etablerte artister der stemninga går i taket. Chand bidrar med en nydelig versjon av “Hvis du går”. Konserten streames live på Namdals- Avisa.

CHANDBAND: Kvelden etter rocker han og bandet samfunnshuset under Namsos rockfestival.

 

MOT: Våren bringer flere oppdrag i kraft av sin rolle som MOT-ambassadør der Chand får drive holdningsarbeid med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter. Våren bringer flere oppdrag i kraft av sin rolle som MOT- ambassadør der Chand får drive holdningsarbeid med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter. Her møter han skoleungdommen og synger om det MOTs grunnverdier, MOT til å bry seg, MOT til å leve og MOT til å si nei. En stolt Chand får sin egen vegg på MOT-campen på Gråkallen i Trondheim.

 

B.C.G. :I løpet av vinteren planlegges BCG, en ny “supergruppe” fra rockebyen bestående av Thomas Brøndbo, Chand og Ronny Grannes. Trioen går i studio og snekrer sammen en sommergla låt “Det som skjer” som slippes på ITunes. Gruppa er et overskuddsprosjekt ved siden de respektives solokarrierer, og gjør flere festivaljobber der stemningen stiger i takt med sommervarmen.

BCG gjester senere Ivar Dyrhaug i Beat for Beat der de gjør en god figur. Et av høydepunktene til gutta blir å spille for et tettpakket Studentersamfunn i Dødens dal, der over 5000 synger med på full hals på deres slagere.

 

Marthe & Joralfs Hjelpefond: Joralf og Marthes hjelpefond har alltid stått Chands hjerte nær. I en flott kirkekonsert i Snåsa kirke deltar han sammen med Hanne Krogh, Alexander Rybak, Marianne Antonsen, Sigvart Dagsland og et knippe av Kringkastingsorkesteret eminente musikere. Konserten sendes på NRK radio.

 

Arbeiderpartiet: Landsmøtet i Arbeiderpartiet har tradisjon for å inneholde trønderske artister for å underholde. Chand tropper opp og får landsmøtet med seg på sin spesialskrevne sang “Ei rose i rødt” som blir partiets valgkampsang. Det gjentar han under Namsos arbeiderparti sin valgvake på som prikken over i`en da heimbyen gjør et brakvalg får fortsette ved roret.

22.juli-hendelsen preger hele nasjonen, Norge blir aldri det samme igjen. Sammen med bl.a Terje Tysland og DDE samt flere artister bidrar Chand på en verdig minnemarkering til ære for de berørte i Namsos kirke. Her holder overlevende AUF `er Jorunn Normeland og fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen fra regjeringen sterke appeller ved siden av alle de følelsesladde musikkinnslagene. Chand synger en sår og vakker versjon av sin “Ville vakre verden” & Ei rose i rødt.  Chand deltar også på ei markering på Trondheim Torg.

 

Under Namsosmartna`n møtes gospelkoret Salt og Chand i ei nesten fullsatt Namsos kirke til en varm og stilig kirkekonsert fylt av glede og sang.

Namsos: En av sangene som klekkes ut i løpet av høsten er sangen “Namsos”. Alle artister med respekt for seg selv skriver en hyllest til heimbyen sin, da tida som kjent leger alle sår. “Namsos” blir en av sangene som preger musikalen “Mellom drøm og virkelighet”, oppfølgeren av namsosmusikalen “Ska du bygg en by” fra 1995.

Terje Tysland inviterer Chand til “Bøgda si”, Oppdal. Hjemme på tunet holder han sitt årlige festspill der de spiller langt ut i de små nattetimer.

Høsten bringer Chand til Bergen der han innleder et fruktbart samarbeid med produsent Bjarte Hoff Ludvigsen. Flere av låtene som ble jobbet fram under preproduksjon høsten 2010 vurderes og flikkes på.

Rock City åpnes 11.11.11 klokka 11.11. Åpningsfesten starter med storslått konsert i Borggården utenfor Namsos nye stolthet, der kulturminister Anniken Huitfeldt gratulerer byen og med nye storsatsning. Hun blir avbrutt av et drønn da en kortesje med F-16 jagerfly flyr i diamantformasjon over byen til ære for årets happening i Namsos. Chand fremfører “Namsos” under åpningen, og er selvskreven senere på kvelden da man i kjent Rockgalla-stil innvier NTE arena med en forrykende fest.

Lukk

2012

Singelen “Livet mitt” slippes på ITunes. Den er skrevet i all ærbødighet og i dypeste respekt for de berørte etter hendelsene 22.juli. Singelen viser Chand…

Les mer …

2012

Singelen “Livet mitt” slippes på ITunes. Den er skrevet i all ærbødighet og i dypeste respekt for de berørte etter hendelsene 22.juli. Singelen viser Chand ta en annen retning enn den tradisjonelle trønderrockmalen. Sangen er spilt inn i Ludvigsens Tinnitius Studio og Liberty Studio i Namsos. Skrythals Records i Namsos står for utgivelsen, og gir samtidig ut en musikkvideo til singelen tatt opp kun med IPad.

D.D.E. BCG feirer DDES 20årsjubileum i Olavshallen med en forrykende versjon av “Når æ e heilt alein”,som de også har tatt med seg på BCG`s repertoar.

 

Namsos kirke får celebert besøk da Joralf Gjerstad og Biskop Tor Singsaas setter seg ned til en samtale og undring over livet og Joralfs gjerninger. Joralf og Chand har i mange år knyttet et sterkt vennskapsbånd, og det får folket denne kveldstunden i kirka et lite innblikk i. Til ære for Joralf spiller Chand en av Snåsamannens favorittsalmer “Å gi er din sak på jord”, samt sine egne “Stå i lys” og “Engel i natta”.

 

MOT Turne: Årets MOT-turne frontes av Chand og Alejandro Fuentes. De reiser landet rundt og sprer MOT og glede til inspirasjon for landets ungdommer.

BCG slipper sin andre singel “Sommer`n e her” på ITunes. Denne er spilt in i det nye og topp moderne studioet i Rock City.

Chand får sommerjobb på VG`s sommershowturne der Kongeriket skal besøkes i hver krik og krok.

Etter en tidvis hektisk sommer med MOT- og Sommershowturneer går høsten med til skriving og planlegging av nyttstudioprosjekt i Bergen, avbrutt av sporadiske opptredener med BCG. Martnaslørdagen i Namsos deler gruppascene med Ole Ivars for en heidundrende fest utenfor Rica Rock City.

Chand bidrar sammen med et stort kobbel av musikere på hyllestkonsert til ære for DDE`s 20-årsjubileum i NTE Arena i Namsos. “Opel Rekord” fra Rai 2-plata er Chands bidrag.

Lukk

2013

På senhøsten inngår Chand et tett samarbeid med Terje Dahl , som overtar manageransvaret. Chand velger å takke for seg i BCG, og ønsker å…

Les mer …

2013

På senhøsten inngår Chand et tett samarbeid med Terje Dahl , som overtar manageransvaret. Chand velger å takke for seg i BCG, og ønsker å vie all oppmerksomhet på egen karriere. Skriver nye sanger, og pusser støvet av “gamle” sanger som blir med i kofferten til Tinnitius studio og den velrennomerte produsent Bjarte Hoff Ludvigsen i Bergen. Den lenge planlagte oppfølgerplata til “Kongeriket Norge” begynner endelig å nærme seg dagens lys. Bidrar på 25-årsjubileet til den sagnomsuste Rockgallaen i Namsos, med “Tru mæ”, som han selv debuterte med på Rockgallaen i 1999. Chand drar på seg MOT-skjorta og fronter ny MOT-turne i nye kroker og kriker av Kongeriket Norge.

Sammen med sine bandmusikere bidrar Chand på en ny hyllest til trøndelags fotballstolthet, Rosenborg. Singelen “Rosenborg Stolt fortid, Stor framtid” slippes på ITunes rundt seriestarten, og er en majestetisk hymne til laget i svart og hvitt. Låta er skrevet av Olav K. “Laffen” Hegge Selnes, Lars Jacob Hovik og Jo Sigurd Engstad. Så gjenstår det å se om det blir stang inn og allsang på Lerkendal utover sesongen.

Høsten går med til forberedelser og innspilling av den nye plata som får tittelen “Heilt Sjæf”. Plata består av 10 gjennomarbeidete låter, og spilles inn hos Bjarte Ludvigsen i Bergen. Release og plateslipp foregår på en fullstappet og intim opptreden på Lerkendal i pausen same kveld. Senhøstes spilles det live i trioformat på en mini kirketurne.

Chand deltar i panelet på tv2 artistgalla for Røde Kors.

Lukk

2014

Våren og forsommeren står i MOTåndens tegn, der ungdom over det ganske land på ny får påfyll av mot og livsglede og tro på å…

Les mer …

2014

Våren og forsommeren står i MOTåndens tegn, der ungdom over det ganske land på ny får påfyll av mot og livsglede og tro på å forfølge sine drømmer. Chand fronter sammen med bl.a Alejandro Fuentes årets runde som fortsetter godt utover høsten.

22.juli vil for alltid være en spesiell dag i Norge, så også i Namsos som ble rammet. Å stille opp på minnekonsert for prosjektet “Lene Maria for rent vann” er noe Chand ydmykt og selvsagt stiller opp på.

På tunet på Oppdal Trønderrockes det så det rister i hele Bøgda til Terje Tysland da han feirer 10 årsjubileum for denne happeningen. Chand er selvskreven gjest, festen vil ingen ende ta.

Likeså er Martnasfesten i Namsos en gedigen folkefest med stemning i sky`n der BCG gjenoppstår for anledningen.

Sommeren brukes i studio, en nytt, ungt og sultent band samles i studio for å “skru tebake tida” et lite tiår til utgangspunktet, nemlig den akustiske drakten som farget ord og toner da det hele startet med “Ikke ein av dæm” EPèn. Dette drar Chand og bandet ut på tur med i høstmørket.

Lukk

2015

I løpet av våren blir Trondheim Chands base, og kommer raskt i gang i Øra studio sammen med produsent Jostein Ansnes. Sammen med flere artistvenner…

Les mer …

2015

I løpet av våren blir Trondheim Chands base, og kommer raskt i gang i Øra studio sammen med produsent Jostein Ansnes. Sammen med flere artistvenner jobbes det fram singler som gis ut, deriblant den vakre Langs ei gate.

Fortsetter et tett samarbeid med Frank Trana på designsiden.

Et tett samarbeid med Olav Duun videregående skole i heimbyen fører til danseforestillingen «Heksedans» basert på flere av Chands sanger. Det blir folksomt denne kvelden i kulturhuset og prosjektet mottar stående applaus fra alle hold.

Høsten bringer Chand ut på ny, men også en siste MOT-turne.

Lukk

2016

Ny singel slippes, «Liten for å bli stor». Den er også med i en film om Joralf Gjerstad. Låta blir godt mottatt, og blir en…

Les mer …

2016

Ny singel slippes, «Liten for å bli stor». Den er også med i en film om Joralf Gjerstad. Låta blir godt mottatt, og blir en liten radiohit, samt at den fremføres live i sofaen på God Morgen, Norge.

Mye studiotid fører til EP, «Studiosessions» der Petter Øien fra Sie Gubba og Åshild Mundal gjør fine duetter.

En liten kirketurne blir det også tid til på vårparten.

Chand prøver lykken i TV2`s nye konsept «The Stream», med låta «Du e stilla, æ e vind» som senere slippes som singel.

Lukk

2017

Prinsessen: På selveste nyttårsaften kommer det en liten prinsesse til verden, og som nybakt far skrives da «Prinsessen» relativt kjapt, og blir ikke lenge etter…

Les mer …

2017

Prinsessen: På selveste nyttårsaften kommer det en liten prinsesse til verden, og som nybakt far skrives da «Prinsessen» relativt kjapt, og blir ikke lenge etter sluppet som singel. Med spennende sound på låta blir den godt mottatt av presse og publikum.

Flytte fjell: «Flytte Fjell» blir sluppet som en remix i 2017 drakt av artisten Spring Bay.

Natt & dag: Ei gammel låt blir flikket og pusset på, og sammen med kjæresten Thea Stenersen slippes duetten «Natt og Dag» som ny singel. Det eksploderer på sosiale medier og ulike digitale plattformer der avspillinger fyker til værs, bare etter noen dager ute når den i underkant av 100 000 avspillinger.

Lukk

2018

Et travelt og innholdsrikt år. Nye sanger er i emning, med planer om ny plate i 2019. ChandBand øver jevnt og trutt, studiospakene får kjørt…

Les mer …

2018

Et travelt og innholdsrikt år. Nye sanger er i emning, med planer om ny plate i 2019. ChandBand øver jevnt og trutt, studiospakene får kjørt seg og det pusses og spilles inn.

Akustisk Nakenhet: Sammen med Børge Pedersen, Trond Helge Johnsen og Børge Rømma dannes et overskuddsprosjekt kalt «Akustisk Nakenhet» der de fyller Olavshallen med sine stemmer og akustiske gitarer. Prosjektet høster stående applaus og etterspørselen etter flere konserter blir stor.

Spellemannsprisen: Chand er meddommer på Spellemannsprisen, samt en av artistene.

NRK P1 inviterer til programmet «Syng», der Chand tolker bl.a. Henning Kvitnes og Vidar Sandbeck.

NRK TV: Byåsen menighet lager påskegudstjeneste i friluft, som overføres i NRK radio og TV, og Chand bidrar med salmen «Å gi er din sak på jord» og «Du må vær liten for å bli stor».

Chand & Strømøy: Nå er det 20 år siden Chands ord og toner så dagens lys hjemme i Namsos. Dette markeres med en intim seanse på Scandic Rock City der Tore Strømøy leder an et rockebad i en fullsatt rockerestaurant med gjester, venner og gode historier og sanger.

Christer Falck har jobbet med en samleboks fra Terje Tysland, og fra Tyslands hyllestkonsert i Namsos i forbindelse med markeringen av «Stakkars Klovn», og Chands tolkning av «Klokker`n» blir med i prosjektet.

Leah blir storesøster da lille Niklas kommer til verden utpå høsten, og den nybakte tobarnsfaren går i studio og spiller inn singelen «Prinsen». Sangen  slippes som singel på Chands 36-årsdag 12.Oktober.

Chand stiller som alltid opp for Frelsesarmeen og Julegryta før jul.

Lukk

2019

Øra studio besøkes jevnlig. Den tredje fullengderen er i ferd med å ta form. Chandband utvides ytterligere med saksofonist Erlend Jentoft, og gir bandet nye…

Les mer …

2019

Øra studio besøkes jevnlig. Den tredje fullengderen er i ferd med å ta form. Chandband utvides ytterligere med saksofonist Erlend Jentoft, og gir bandet nye dimensjoner i rockeuttrykket. I studio låter det fett, og fra scenen trøkker det som aldri før. Det får publikum merke bl.a. under sommerfesten på Ladekaia, der Chand og bandet backer Carina Dahl.

Prosjektet «Akustisk Nakenhet» med Børge Rømma, Trond Helge Johnsen og Børge Pedersen tar slutt pga Børges helsesituasjon. De planlagte konsertene i Olavshallen gjennomføres med henholdsvis Anders Jektvik og Petter Øien som habile vikarer.

Joralf Gjerstad tar seg en Trondheimstur, der Chand deltar på bokbad sammen med Joralf. Dette resulterer i at Joralf ber Chand om å tonesette sine dikt. Dette blir startskuddet for et større samarbeid rundt et salmeprosjekt som skal ende i en salmeplate med et utvalg av Joralf dikt. Chand hyller Joralf med hans eget dikt «Viljens kraft» i heimbygda på hans 94-årsdag.

Chand holder kirkekonserter og spiller sammen med diverse lokale kor i Trondheim.

Fajo Music:
Det signeres platekontrakt med plateselskapet Fajo Music.
Singelen «Vingeskutt» slippes i oktober, og blir en forsmak på den kommende plata «Eremitten» som slippes neste år. Den blir godt mottatt blant publikum, og blir en oppfølger til selveste «Diamanten»

X-Faktor 10 år:
10 år siden den store kvelden i Telenor Arena der Chand tar steget opp på den nasjonale scenen og henter hjem seieren i Norges første X-faktorfinale.

Lukk

2020

Korona: Korona snur verden på hodet. Artister, kunstnere og spesielt folk i støttefunksjoner over hele verden får det tøft. Det meste avlyses/utsettes, arrangører sliter. Smittevern…

Les mer …

2020

Korona:
Korona snur verden på hodet. Artister, kunstnere og spesielt folk i støttefunksjoner over hele verden får det tøft. Det meste avlyses/utsettes, arrangører sliter. Smittevern styrer det meste. Det er i motbakke som kjent at det går oppover, og kreativiteten blomstrer.

Chand spiller streamkonsert fra lydstudio til Total lyd i Klæbu.

Digitale strømmekonserter ser dagens lys. Det vipses villig vekk, men «the times they are a`changing». Det eneste sikre er at framtida er usikker, når kan publikum møtes på konsert igjen? Noen velger å spille innenfor smittevernsregimet med 50 publikummere, andre for max 200 på større arrangement.

 

Eremitten:
Chand bruker tida imidlertid godt. Endelig slippes «Eremitten», med seg selv i produsentrollen. Dette feires med roadtrip med bandet til Namsos Rock City og streaming av releasekonsert fra NTE Arena. Bra oppmøte bak skjermene rundt om i heimene, og dette gjentas i Steinkjer senere på sommeren på Steinkjer Festivalen Stream. Knappene på miksebordet settes i opptaksmodus for en kommende liveplate som skal mikses i Nyhavna Studio i Trondheim.

Fra plata slippes musikkvideo av sommerlåta «Midtsommernatt». En drivende gla`låt med kompisene fra Akustisk Nakenhet som gjestevokalister. Fotograf Ronny Danielsen henger på slep og dokumenterer toner og ord.

 

Viljens Kraft:
Det gjøres også liveopptak i Snåsa kirke i løpet av sommeren, der grunnlaget for salmeplata legges og spilles inn. Denne mikses utover høsten av Snorre Busch hos Lydsporet Media. Adressa lukter at noe spennende er på gang, og tar seg en lengre prat med om Chand og Joralfs salmeprosjekt. De blir invitert med i studio og får et eksklusivt innblikk og imponeres av det som er planlagt utgitt i 2021. Også her produserer Chand plata selv. Steinkjer Mannskor, Trine Rein og Marja Mortensson foruten Joralf Gjerstad selv vil bidra på plata.

 

MOT
Etter en tids pause trappes engasjementet for MOT opp igjen med diverse oppdrag og holdningsskapende arbeid.

Lukk

2021

Salmeplata «Viljens Kraft» slippes i tide før Joralf Gjerstad fyller 95 år. Får strålende kritikk i Adressa. Korona legger fremdeles en demper på folks hverdag,…

Les mer …

2021

Salmeplata «Viljens Kraft» slippes i tide før Joralf Gjerstad fyller 95 år. Får strålende kritikk i Adressa. Korona legger fremdeles en demper på folks hverdag, og store restriksjoner gjør det fortsatt vanskelig å legge de store planene for levende musikk. Dermed må turneen bak salmeplata legges på is på ubestemt tid.

En av trønderrockens gudfedre Terje Tysland fyller 70 år. Jubilanten hylles med en nedstrippet, men sterk versjon av «Vil itj ha dåkk her».

Joralf Gjerstad, Chands gode venn sovner inn 18.juni, 95 år gammel.

Chand stiller opp på 10-årsmarkeringen for 22.juli i NTE Arena i Namsos.

Stjernekamp:
Årets Stjernekamp er den 10. sesongen på NRK. Chand er en av artistene i jubileumssesongen. Det blir en kort, men likefult fin opplevelse. Det ble med to lørdagskvelder i beste sendetid, og Chand gjorde flotte versjoner av «Levva Livet» og «Still in Love».

I ren retrostil slippes «The Best of Chand», i digitalt format. En variert samling som viser bredde i både tekst og musikk.

Ny singel, «Vi e på vei» er en solid rocker med riff og driv godt plantet i et rocka lydbilde.

Lukk

2022

Sangen «Stein i Glasshus» urfremføres under Pridemarkeringen på Trondheim Torg en fargerik høstdag i september. En sterk, og mer eller mindre monolog som går rett…

Les mer …

2022

Sangen «Stein i Glasshus» urfremføres under Pridemarkeringen på Trondheim Torg en fargerik høstdag i september. En sterk, og mer eller mindre monolog som går rett på sak og støtter menneskets rett til å være den man er.

Når kalenderen hakes av den 12. oktober er det tid for 40-årsfeiring. Venner og familie samles på et av Trondheims utesteder og jubilanten hylles til morgenen gryr.

Det kritikerroste albumet «Viljens Kraft» får luftet seg gjennom noen konserter med kor. Tanken er å ta med dette på veien når alt ligger til rette for det. Joralf Gjerstads salmer tonesatt av Chand blir kledt i et akustisk lydbilde med fele, kontrabass og krydres med saksofon.

Lukk

2023

Flere konserter med «Viljens Kraft» gjennomføres i fullsatte kirker. Konseptet finpusses med tanke på turne i 2024. Liveplata «Vi ska gå ut» ferdigstilles som er…

Les mer …

2023

Flere konserter med «Viljens Kraft» gjennomføres i fullsatte kirker. Konseptet finpusses med tanke på turne i 2024.

Liveplata «Vi ska gå ut» ferdigstilles som er et liveopptak fra Steinkjerfestivalen 2020. En rockepreget plate som også tenkes å turnere og jobbe med mot livemarkedet.

Sangen «Sommerfugl» er en hyllest til sin avdøde mor, Iren. Slippes i 2024, og her bidrar Trondheimssolistene sammen med resten av bandet.

Akustiske jobber alene og med fiolinist Snorre Busch gjennomføres innimellom jobbing med nye ideer og skisser til ny musikk.

Chand stiller opp for Arbeiderpartiet i hjembyen Namsos under innspurten i valgkampen.

Heimbyens samlingsplass i sentrum får et ansiktsløft. Festplassen i Namsos Rock City krydres med sitater fra
kommunens kulturpersjonlighet som gjennom årene har satt Namsos på kartet.
Tekststrofer fra «Diamanten» legges ned for evigheten

NRKs «24-stjerners julekalender» gjentar suksessen fra året før. Chand er en av kjendisene som deltar sammen med flere profilerte kjendiser fra nord til sør med sekssifrede seertall.

Lukk