2011

Blir et spennende år for Chand, oppfølgerplata er på trappene, nytt chandband skal ut på veien og nye sanger venter på å se dagens lys. Chand fortsetter inn i det nye året med å gjøre konserter, alene og med band.

Penna er aldri langt unna, og han ruger på flere sanger som jobbes med fram mot singel og plateslipp.

En av Chands forbilder og nestor i trønderrocken, Terje Tysland feires i hjembyen med brask og bram da han runder 60 år. Terje hylles med en flott konsert i kulturhuset i Namsos av byens unge og etablerte artister der stemninga går i taket. Chand bidrar med en nydelig versjon av “Hvis du går”. Konserten streames live på Namdals- Avisa.

CHANDBAND: Kvelden etter rocker han og bandet samfunnshuset under Namsos rockfestival.

 

MOT: Våren bringer flere oppdrag i kraft av sin rolle som MOT-ambassadør der Chand får drive holdningsarbeid med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter. Våren bringer flere oppdrag i kraft av sin rolle som MOT- ambassadør der Chand får drive holdningsarbeid med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter. Her møter han skoleungdommen og synger om det MOTs grunnverdier, MOT til å bry seg, MOT til å leve og MOT til å si nei. En stolt Chand får sin egen vegg på MOT-campen på Gråkallen i Trondheim.

 

B.C.G. :I løpet av vinteren planlegges BCG, en ny “supergruppe” fra rockebyen bestående av Thomas Brøndbo, Chand og Ronny Grannes. Trioen går i studio og snekrer sammen en sommergla låt “Det som skjer” som slippes på ITunes. Gruppa er et overskuddsprosjekt ved siden de respektives solokarrierer, og gjør flere festivaljobber der stemningen stiger i takt med sommervarmen.

BCG gjester senere Ivar Dyrhaug i Beat for Beat der de gjør en god figur. Et av høydepunktene til gutta blir å spille for et tettpakket Studentersamfunn i Dødens dal, der over 5000 synger med på full hals på deres slagere.

 

Marthe & Joralfs Hjelpefond: Joralf og Marthes hjelpefond har alltid stått Chands hjerte nær. I en flott kirkekonsert i Snåsa kirke deltar han sammen med Hanne Krogh, Alexander Rybak, Marianne Antonsen, Sigvart Dagsland og et knippe av Kringkastingsorkesteret eminente musikere. Konserten sendes på NRK radio.

 

Arbeiderpartiet: Landsmøtet i Arbeiderpartiet har tradisjon for å inneholde trønderske artister for å underholde. Chand tropper opp og får landsmøtet med seg på sin spesialskrevne sang “Ei rose i rødt” som blir partiets valgkampsang. Det gjentar han under Namsos arbeiderparti sin valgvake på som prikken over i`en da heimbyen gjør et brakvalg får fortsette ved roret.

22.juli-hendelsen preger hele nasjonen, Norge blir aldri det samme igjen. Sammen med bl.a Terje Tysland og DDE samt flere artister bidrar Chand på en verdig minnemarkering til ære for de berørte i Namsos kirke. Her holder overlevende AUF `er Jorunn Normeland og fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen fra regjeringen sterke appeller ved siden av alle de følelsesladde musikkinnslagene. Chand synger en sår og vakker versjon av sin “Ville vakre verden” & Ei rose i rødt.  Chand deltar også på ei markering på Trondheim Torg.

 

Under Namsosmartna`n møtes gospelkoret Salt og Chand i ei nesten fullsatt Namsos kirke til en varm og stilig kirkekonsert fylt av glede og sang.

Namsos: En av sangene som klekkes ut i løpet av høsten er sangen “Namsos”. Alle artister med respekt for seg selv skriver en hyllest til heimbyen sin, da tida som kjent leger alle sår. “Namsos” blir en av sangene som preger musikalen “Mellom drøm og virkelighet”, oppfølgeren av namsosmusikalen “Ska du bygg en by” fra 1995.

Terje Tysland inviterer Chand til “Bøgda si”, Oppdal. Hjemme på tunet holder han sitt årlige festspill der de spiller langt ut i de små nattetimer.

Høsten bringer Chand til Bergen der han innleder et fruktbart samarbeid med produsent Bjarte Hoff Ludvigsen. Flere av låtene som ble jobbet fram under preproduksjon høsten 2010 vurderes og flikkes på.

Rock City åpnes 11.11.11 klokka 11.11. Åpningsfesten starter med storslått konsert i Borggården utenfor Namsos nye stolthet, der kulturminister Anniken Huitfeldt gratulerer byen og med nye storsatsning. Hun blir avbrutt av et drønn da en kortesje med F-16 jagerfly flyr i diamantformasjon over byen til ære for årets happening i Namsos. Chand fremfører “Namsos” under åpningen, og er selvskreven senere på kvelden da man i kjent Rockgalla-stil innvier NTE arena med en forrykende fest.