2010

Chand starter umiddelbart det nye året med planlegging og klargjøring for plateinnspillinga. Sanger plukkes ut, flikkes på og noen nye skrives. Musikerne samles, kontrakter forhandles og skrives. Nå starter artistkarrieren på et nytt nivå. Fra å være et lokalt fenomen har Chand tatt steget opp som en nasjonal etterspurt musiker. Studiotid bookes, og Kongeriket Norge spilles inn utover vinteren.

 

P4`s Vinterlyd: turneen  starter i februar 2010 å sammen med blant annet A1, Wig Wam, Paperboys og Maria Haukaas Storeng reiser Chand land og strand for å spille til støtte for Kreftforeningen. Chands ”Engel i natta” selges som singel og inntektene går til kreftforeningen. Tusenvis av folk møter opp i hver krok og krik de spiller.

 

Sjefen over Kongeriket Norge Kong Harald overværer åpningen av det nye Radiumhospitalet. Chand som spiller under seansen, til stor begeistring for både Kongen, ansatte og pasienter.

 

Korslaget TV2: Det store korslaget på TV2 er representert med Team Bjarne fra Namsos. Underveis gjør de sammen med Chand en versjon av Diamanten, som bidrar til videre avansement og senere finaleplass for det populære koret.

Videoklipp av «Diamanten» blir en hit på YouTube, med over 100 000 visninger.

Rundt månedsskiftet februar/mars legges siste hånd på Kongeriket Norge, debutalbumet utgitt på Sony som Chand har drømt om så lenge. Den slippes 22.mars, til varierende kritikker i lokal- og rikspressen. Plateslippet skjer på Storsenteret i Namsos, der et par hundre møter opp til en minikonsert samt signering. Plata selger raskt og godt, og etter bare to uker i butikkhyllene selger den til GULL, og klatrer til 2.plass på VG-lista. Våren og sommeren blir hektisk. Kjøpesenterturne og festivaljobber har stått i kø, og Chand trekker stort sett masse folk, kjøpesentrene er fylt til randen over det ganske land. Jobber på de store festivalene som Selbu, Frosta, Tydal og flere bringer Chand ut til store folkemasser, og ryktene sprer seg raskt om gode opptredener.

 

VG Lista: I løpet av sommeren turnerer Chand med storproduksjonen VG-lista, og spiller blant annet for 80 000 på Rådhusplassen i Oslo på direktesendt tv og 15 000 på torget i Trondheim. Tusenvis møter opp også rundt om i alle andre storbyene.

 

Allsang: I TV2-programmet Allsang på Grensen fremføres Diamanten.

 

Når grunnsteinen i Rock City skal legges ned er Chand selvskreven til å opptre med sin egen sang, Rock City. Han overbringer samtidig gulltrofeet fra Kongeriket Norge til hjembyen. November: Chand samler mange av tidligere bandkompiser på Lagrê i Namsos for preproduksjon av neste plate. Flere sanger som ikke kom med på Kongeriket Norge ble jobbet med, samt noen nyskrevne sanger ble prøvd ut. Et begivenhetsrikt år har det vært – bygd og by har fått sunget med på Diamanten, Kongeriket Norge og Rock City.

 

Kulturprisen: Namsos hedrer Chand med selveste kulturprisen for 2010. Noe av det fineste man kan få av utmerkelser i heimbyen, og en stolt og ydmyk artist takke rog bukker, og innrømmer at den betyr mye – spesielt etter å ha hørt begrunnelsen av ordfører Morten Stene under overrekkelsen. Der poengterer ordføreren at Chand får den også for sin væremåte og omsorg for mange av de som har det vanskeligst i samfunnet. Tekstene gjenspeiler Chands ekte engasjement for de svakerestilte i samfunnet, og blant flere gode kandidater falt valget på Chand. Chand Torsvik får prisen for sin innsats som utøvende musiker, komponist og tekstforfatter. Han bringer trønder-rocken videre på en særegen måte, sa ordfører Morten Stene da han overrakte prisen.

 

Chand deltar på Bjarne med venner 3.juledag. Gjennom årenes løp har dette blitt en flott tradisjon og julefest i Namsos. Fra å spille rundt pianoet på et stappfullt After Eight til taket formelig har løftet seg er det hele utvidet til en stilig happening i Namsoshallen der det spilles hits signert namsosartister hele kvelden. En skikkelig gladkveld der Chand sammen med Thomas Brøndbo, Ronny Grannes og Bjarne Brøndbo med flere skaper feststemning man skal lete lenge etter.