2009

Deltar på 60-årsfeiringen av Åge Aleksandersen i en storstilt Rockegalla i kulturhuset i Namsos der alt av artister som kan krype og gå tilknyttet Namsos hyller Åge fra scenen. Chand fremfører en glimrende versjon av Åges Dylan favoritt ”Tør du satse ailt?”.

Skriver på bestilling en sang for Arbeiderpartiet til bruk i valgkampen, ”Ei rose i rødt”. Fremfører den og ”Rock City“ foran 2000 namdalinger på Festplassen, der Statsminister Jens Stoltenberg er tilstede for å åpne valgkampen for Nord-Trøndelag AP.

Sammen med Joralf Gjerstad og Kjartan Trana spiller Chand på en kulturkveld i kulturhuset i Namsos – for fullsatt sal. Initiativet kommer fra Gjerstad og Trana, som ønsker å gi Chand overskuddet fra konserten til å kunne jobbe videre med musikken.

Utnevnes som MOT- ambassadør. Etter å ha spilt ved flere tilstelninger i regi av MOT blir Chand presentert som ny MOT – ambassadør på den regionale samlingen på Stjørdal i september. Han er i godt selskap, sammen med Askil Holm, Ida Jenshus og flere profilerte idrettspersonligheter.

Deltar i X-faktor på tv2, og presenterer sangen ”Diamanten” på audition. Den går rett hjem hos dommerpanelet og Chand er videre til Oslo. I løpet av høsten rocker Chand seg igjennom fredag etter fredag i livesendingene, og står til slutt igjen som en av finalistene i Telenor Arena 18.desember. Nomineres i både TrønderAvisa og Adressa som årets trønder. Kulturhuset hjemme i Namsos er fylt med folk som ser finalen på storskjerm, sammen med ordfører og rådmann. Det stemmes og jubles, og Chand er direkte inne på telefon underveis.

Sammen med gruppa Shackles lager de et fyrverkeri av et finaleshow hvor de to finalistene står igjen som to verdige konkurrenter. I underkant av 900 000 seere følger spent med på duellen, der Chand pøser på med sin egen stadionrocker «Kongeriket Norge» som bergtar publikum, dommerne og ikke minst tv-folket. «Diamanten» fra første audition er blitt en hit i løpet av høsten, og den blir landets neste landeplage. Chand fremfører den igjen, nå med strykere som om mulig gjør sangen enda nydeligere. Chand avslutter sitt finaleshow med Vamplåta «Månemannen» som får alle de 13 000 i Telenor Arena til å ta helt av, inkludert dommerne. Med sin ekthet, folkelige apell og sjarm har Chand levert et forrykende finaleshow. «Diamanten» slippes samme kveld som singel på ITunes, og etter kun tre dager går den rett inn på 1.plass på VG-lista.

Chand trekker det lengste strået og kan feire jul som VINNEREN AV X- FACTOR 2009!!

Hjemme i Namsos fyller Chand Storsenteret til randen der 2000 mennesker møter opp for å hylle Chand da han holder en minikonsert til inntekt for Frelsesarmeens prosjekt Julegryta. Ingen artist kan vise til maken siden åpningen av senteret. Der fremfører han blant annet sangen «Vinternatt», som han skrev for Julegryta. Ordfører overrekker blomster og rosende ord. Folk står i kø i en og en halv time for det nå svært så populære navnetrekket.

Bittelille julaften vises en dokumentar om Rock City på tv2, der Chand bidrar. Seiersintervju med programleder Charlotte Thorstvedt vises i romjula i beste sendetid på tv2. 2010 ser ut til å bli et hektisk år.

Ny plate er på trappene.